Pakar Bina Blog Wordpress - Ros Ibrahim

Pakar Bina Blog WordPress

Blog peribadi atau blog perniagaan masih menumpang & menggunakan Blogspot? Anda rasa nama blog sekarang terlalu panjang? Nama blog bisnes anda nampak kurang profesional? Jom tukar!! UBAH NAMA BLOG anda kepada domain anda sendiri (dot com). Barulah nampak hebat!
Anda ada produk yang bagus tapi kurang sales? Anda ada servis hebat tapi tiada pelanggan? ANDA MESTI BUAT MINISITE! Saya bantu bina blog minisite untuk setiap produk / perkhidmatan anda. Barulah produk anda meletup dan servis anda mendapat perhatian dan jualan!
Anda teringin nak naik taraf blog anda ke WordPress? Anda nak blog peribadi & blog perniagaan anda ada identiti tersendiri? Jom tukar!! UBAH PLATFORM BLOG anda dari Blogspot free kepada WordPress berbayar. Saya uruskan semua urusan setup, teknikal, security & search engine optimisation untuk anda! Barulah lain dari yang lain!
Anda mahu tambah sales produk high-demand anda? Anda nak servis anda lebih mendapat perhatian & permintaan? ANDA MESTI ADA SALES PAGE POWER! Saya boleh tolong anda bina blog laman jualan @ salespage profesional guna Profit Builder Premium Theme, copywriting & search engine optimisation. Barulah bisnes anda nampak pro!
Belum ada blog? Tak pandai nak buat sendiri? Nak buat blog bisnes yang keluar 1st page Google bila orang cari? Saya boleh tolong bina blog WordPress, uruskan teknikal, buat keywords research dan optimise kan blog anda di carian Google. Blog perniagaan anda pasti ke depan!
Blog perniagaan tiada shopping cart? Masih ambil order secara manual di Whatsapp? Terlalu banyak order hingga kelam-kabut & terlepas pandang order? ANDA PERLUKAN SHOPPING CART! Saya bantu setup blog kedai online anda dengan WooCommerce. Barulah mudah berniaga!
image8
image5_3

Kuasai Pasaran Di GOOGLE & Gandakan Keuntungan Anda!

Saya Pakar Bina Blog WordPress & SEO. Saya Boleh Bantu Blog Bisnes Anda Keluar di 1st Page Google !

Assalamualaikum. Nama saya Ros Ibrahim. Juga dikenali sebagai Little Mama. Saya adalah Akauntan Bertauliah yang lebih suka membina blog & menguasai pemasaran internet. Saya adalah blogger sejak tahun 2007 dan pakar buat blog WordPress, kedai online & pakar SEO (search engine optimisation).

Saya pernah dipaparkan dalam suratkhabar utama seperti New Straits Time, The Star dan Malay Mail. Saya juga pernah beberapa kali jadi panel jemputan dalam rancangan televisyen untuk wanita, Bella NTV7.

Sejarah saya dalam pembinaan laman web bermula pada tahun 2004. Saya menggunakan platform SiteBuildIt (SBI) untuk bina niche websites yang fokus pada SEO dan buat duit dengan Google Adsense. Pengalaman saya dengan SBI digunakan pula untuk buat beberapa blog peribadi dan kedai online.

Semasa mula2 bina blog peribadi lebih kurang 9 tahun lalu, saya gunakan blog free iaitu Blogspot. Tapi saya tidak suka sebab fungsi Blogspot yang sangat terhad. Jadi saya bertukar kepada platform WordPress menggunakan domain sendiri & hosting berbayar.

Sejak itu saya bina banyak blog WordPress untuk tujuan peribadi dan perniagaan. Pengalaman bina blog saya sangat banyak. Saya juga berpengalaman dalam membina website e-commerce menggunakan CubeCart, ZenCart, WooCommerce & Prestashop. Namun kini saya lebih fokus kepada WooCommerce & Prestashop.

Paling mencabar adalah bila terpaksa belajar sendiri HTML, PHP & Javascript untuk selesaikan masalah security, template dan tema pada blog & kedai online. Guru terbaik adalah pengalaman sendiri – tepat sekali!

Pengalaman terbaik saya ialah bina blog untuk mommy bloggers Malaysia iaitu MomBloggersPlanet.com (2009-2014) sebagai portal untuk mereka berkumpul, menyertai contest & berkongsi pengalaman parenting. Malangnya portal ini telah ditutup kerana tidak aktif.

Saya pernah bina kedai online dengan shopping cart untuk jual baju kanak-kanak online, jual produk kesihatan dan jual ebook. Saya pernah bina niche & SEO blog untuk fotografi kanak-kanak, vitamin, produk kesihatan & kecantikan dan pelbagai lagi.

Saya yakin, dengan pengalaman bina blog & shopping cart website e-commerce selama lebih 9 tahun dan pengetahuan mendalam dalam strategi pemasaran internet & media sosial ini dapat digunakan untuk SAYA BANTU ANDA melonjakkan blog peribadi & blog perniagaan anda di laman pertama Google.

Salam Kejayaan,

Ros Ibrahim | +6016-888 6740
Prima Klicks Solution (SA0397220-X)
RosIbrahim.com | PakarBinaBlog.com
Professional Diploma in Internet Business & Marketing Strategies – OUM
Pakar Bina Blog
image8
image5_3

Anda Nak Buat Sendiri? Jangan Bazir Masa & Tenaga!

Kerja-kerja Membina Website Melibatkan Pengetahuan Teknikal, Memerlukan Skill Tertentu dan Mengambil Masa.

Tidak dinafikan, jika buat blog / kedai online/ website e-commerce sendiri memang jimat. Kalau boleh SEMUANYA anda nak buat sendiri - marketing, close deals, ambil stok, bungkus barang, hantar barang, buat blog, bina laman web kedai online & buat akaun. Kalau bisnes kecil & tidak berkembang boleh lah. Tapi kalau anda mahu bisnes anda maju jaya anda perlu LEVERAGE kerja-kerja anda dengan menggaji pekerja & mengupah orang buat perkara2 yang anda tidak mahir. Supaya anda ada lebih masa untuk fokus pada strategi mengembangkan perniagaan anda.

Ya betul. Anda boleh belajar bina blog, SEO & buat laman web e-commerce. Tahukah anda? Kalau belajar buat sendiri dari awal sampai habis memang perlu keluar duit juga & makan masa yang banyak. Masa nak belajar hingga pandai minima 6 bulan. Masa yang perlu dihabiskan untuk buat blog & kedai online pula? Masa yang terbuang untuk trouble shoot @ menyelesaikan masalah yang timbul dari coding error dan lain2 pula? Lagi parah kalau dah cuba buat sendiri tapi tak menjadi. Jangan sebab nak jimat sikit anda sanggup rugi lagi besar.
Pakar Bina Blog
Konsep pengurusan perniagaan yang berjaya -- anda tidak boleh buat semua perkara. Anda harus bijak memilih tugas yang anda perlu lakukan sendiri atau orang lain lakukan. Tanyalah usahawan berjaya di luar sana. Mereka tak buat kesemuanya. Mereka bijak mengagihkan kerja @ leverage.

Apatah lagi membina blog, laman web atau website e-commerce! Serahkanlah kepada yang pakar dan memang bidangnya. Gunakan masa berharga anda untuk fokus hasilkan duit yang lebih banyak untuk perniagaan anda!
Students IKSB
Pakar Bina Blog Wordpress - Ros Ibrahim
Saya adalah bekas pelajar jutawan internet Irfan Khairi. Saya mempunyai kelulusan Professional Diploma in Internet Business and Marketing Strategies. Tidak seperti perkhidmatan bina laman web yang lain, saya pakar bina blog, minisite dan sales page SEO. Kepakaran saya ialah membina blog & sales page yang keluar di enjin carian Google.
image8
image5_3

Bagaimanakah Proses Membina SEO Blog & Website e-Commerce?

Masih Mahu Buat Blog & Shopping Cart Sendiri? Jom Tengok Proses & Skill Yang Anda Perlu Ada!

Pakar Bina Blog Buat Website E-Commerce

Ada 3 Perkara Utama Perlu Dibuat

  • 1. MENDAFTARKAN NAMA DOMAIN
    Mesti mahir memilih nama domain yang sesuai untuk SEO + Tahu cara & syarat pendaftaran nama domain
  • 2. MENDAFTARKAN HOSTING
    Mahir menggunakan Cpanel Hosting & MySQL Database + Cekap menggunakan FTP Client
  • 3. MEMBANGUNKAN PLATFORM LAMAN WEB
    Mahir menggunakan aplikasi2 website, troubleshoot @ menyelesaikan masalah coding semasa pembinaan
Hanya pakar buat blog & laman web yang mahir menggunakan aplikasi pembangunan website seperti Wordpress, CubeCart, ZenCart, Prestashop dan sebagainya serta pakar SEO yang mampu membina laman web yang lengkap, menarik dan muncul di search engine Google. Tersilap langkah semasa mengodek aplikasi boleh menyebabkan website terbengkalai atau menjadi bercelaru dan tidak sesuai dipapar kepada prospek atau bakal pelanggan anda!

Kerja2 suntingan grafik juga penting bagi membolehkan blog, website dan kedai online anda kelihatan menarik, profesional dan mempercepatkan paparan laman web di browser.

Sememangnya, kerja-kerja membina blog dan website e-commerce memerlukan kemahiran teknikal dan kesabaran yang tinggi kerana mengambil masa yang lama. Saya tidak galakkan anda melakukannya sendiri jika anda seorang usahawan yang bijak! Fokus pada marketing bisnes anda & biar saya bantu bina blog / website yang anda mahukan.
image8
image5_3

Tips Memilih Jenis Website Yang Sesuai Untuk Bisnes Anda

Laman web ada pelbagai jenis untuk memenuhi keperluan yang berlainan. Sudah tentu setiap satu memerlukan kemahiran teknikal & skill yang berbeza. Adalah sangat penting untuk anda mengenalpasti jenis laman web yang bersesuaian dengan perniagaan anda. Saya menawarkan 2 jenis blog / laman web / kedai online seperti berikut:
  • 1. BLOG PREMIUM
    Sesuai untuk kegunaan peribadi, semua jenis perniagaan, kelab, persatuan, sekolah & organisasi.
  • 2. SALES PAGE
    Sesuai untuk letupkan sales 1 jenis produk fizikal / digital atau servis. Add on shopping cart.

PORTFOLIO | Bina Blog Peribadi & Buat Blog Perniagaan

PORTFOLIO | Bina Blog Salespage Laman Jualan & Shopping Cart

image8
image5_3

Bukti Keberkesanan Teknik SEO -- Blog & Sales Page Keluar 1st Page Google!

Bukti Keberkesanan Teknik SEO -- Blog & Sales Page Keluar 1st Page Google!

Blog perniagaan saya, KhasiatAloeVera.com dan sales page bisnes JusAloeVera.com
Dipaparkan di 1st page Google bagi keywords: khasiat aloe vera, jus aloe vera, kebaikan aloe vera, pengedar forever living, aloe vera untuk hamil, aloe vera untuk kencing manis dan much more! Hasil kerja saya, blog bisnes KhasiatAloeVera.com telah memenangi Malaysia Website Awards 2016 - Site of The Month (August) dan telah memenangi The Public's Favorite Website Award 2016. KhasiatAloeVera.com juga berada dalam senarai akhir untuk pemilihan Site of The Year Award.

Bukti Keberkesanan Teknik SEO -- Blog & Sales Page Keluar 1st Page Google!

Sales page jualan e-book Rahsia Mudah Hamil Untuk Isteri Susah Mengandung, RahsiaMudahHamil.com
Dipaparkan di 1st page Google bagi keywords: rahsia mudah hamil, rahsia mudah hamil ebook

image8
image5_3

Laman Web FREE Menjatuhkan Imej & Kebolehpercayaan Perniagaan Anda!

Pelanggan Lebih Yakin Berurusan Dengan Perniagaan Yang Ada Website Dengan Domain Sendiri
contoh: JualBarang.blogspot.com vs JualBarang.com -- mana yang lebih ada kredibiliti?

Sudah tentu laman web JualBarang.com lebih diyakini oleh pelanggan untuk berurusan!
Menggunakan laman web percuma seperti blogspot.com dan sebagainya menyebabkan bakal pembeli menganggap bisnes anda bisnes picisan kerana website pun hanya menumpang yang percuma sahaja.

Memiliki laman web dengan nama domain sendiri (.com) membantu menarik pelanggan yang pasti lebih yakin dengan kredibiliti perniagaan anda. Jangan persiakan masa depan bisnes anda!

Laman web adalah satu keperluan penting untuk perniagaan. Blog & website adalah nadi sebuah perniagaan. Pelaburan untuk membina website profesional ini pasti MENGUNTUNGKAN anda!

RM
1,500
/ projek
RM
2,500
/ projek
RM
3,000
/ projek
RM
100+
/ servis (as per quotation)

Platform = Wordpress
Theme = Magazine Premium
Responsive Layout

Platform = Wordpress
Theme = Profit Builder Premium
Responsive Layout

Platform = Wordpress
Theme = Profit Builder Premium
Responsive Layout

SILA ISI BORANG & JELASKAN
SERVIS YG DIPERLUKAN
.Domain (.com) & Hosting 1 Tahun
(Yuran Tahunan RM350)

Disk Space (Kapasiti Storage) 50GB
Data Transfer (Bandwith) 100GB
.Domain (.com) & Hosting 1 Tahun
(Yuran Tahunan RM350)

Disk Space (Kapasiti Storage) 50GB
Data Transfer (Bandwith) 100GB
Domain (.com) & Hosting 1 Tahun
(Yuran Tahunan RM350)

Disk Space (Kapasiti Storage) 50GB
Data Transfer (Bandwith) 100GB
Basic Plugins Included
Akaun Emel = Unlimited
Basic Plugins Included
Akaun Emel = Unlimited
Basic Plugins Included
Akaun Emel = Unlimited
SEO Keywords Research
Create 10 Post (sendiri unlimited)
SEO Keywords Research
Copywriting
Setup Contact Form
SEO Keywords Research
Copywriting
Setup WooCommerce/WpEstore
Integrasi Facebook / YouTube
Instagram / Google+
Sokongan Teknikal 1 Bulan
Integrasi Facebook / YouTube
Instagram / Google+
Sokongan Teknikal 3 Bulan
Integrasi Facebook / YouTube
Instagram / Google+
Sokongan Teknikal 3 Bulan

TEMPAH SEKARANG!

TEMPAH SEKARANG!

TEMPAH SEKARANG!

TEMPAH SEKARANG!
image8
image5_3

Kenapa Memilih Perkhidmatan Saya?

Saya adalah pakar bina blog, laman web sales page & kedai online shopping cart. Saya juga pakar SEO. Anda boleh mempercayai perkhidmatan yang saya tawarkan kerana perkhidmatan membina blog, laman web dan pemasaran internet saya adalah berdaftar dengan SSM - Prima Klicks Solution (SA0397220-X).

  • 1. REKABENTUK PRO
    Website dengan rekabentuk bersih (clean design) nampak profesional & mampu menaikkan imej & kredibiliti peribadi & perniagaan anda!
  • 2. PAPARAN RESPONSIF
    Paparan blog, laman web & kedai online shopping cart anda adalah responsif iaitu mesra mobile devices seperti smart phones, ipads, tabs dan sebagainya.
  • 3. MESRA CARIAN GOOGLE
    Blog & website anda akan di optimasikan supaya mesra carian enjin Google (Search Engine Optimised - SEO), dan seterusnya lebih ramai pelanggan akan menemui bisnes anda di Google!
  • 4. CIRI2 SEKURITI
    Blog & website anda akan diperkuatkan dengan plugins sekuriti & copyright proof untuk mengelakkan pencerobohan.
  • 2. PENGALAMAN
    Pengalaman & pengetahuan mendalam saya dalam teknik SEO & teknikal membolehkan masalah diselesaikan dengan cepat.
  • 3. KHIDMAT SOKONGAN
    Saya menyediakan khidmat sokongan melalui emel, Whatsapp dan Facebook kepada anda.

Saya mempunyai Standard Operating Procedure (SOP) yang jelas untuk pembinaan blog & laman web pelanggan. SOP aliran pembangunan laman web untuk melonjakkan bisnes anda seperti di bawah.

image8
image5_3

Jangan Tertipu Dengan Perkhidmatan Membuat Website yang Murah!

Upah Buat Blog Harga Murah Mungkin Scam. Jangan Terpedaya & Menyesal di Kemudian Hari...

Sebelum beli ape2 barang buat research dalam2. sistem ecommerce ni ade org caj smpi rm8000. yang murah memang ade murah. tapi taklah setelampau murah. setengah mentality orang pun kadang-kadang nak iphone 6 tapi harge macam nokia 3310 ni la yang mudah terpedaya. pepatah cina – what u pay what u get. (Saya Hakim)
Hosting yang bagus, bukan 20 org lawat website cikai dah hancus kena tunggu esok baru boleh lawat lagi, hosting 300 ringgit setahun. ini memang harga yang betul ya.Jadi kalau ada designer cikai offer 450 ringgit untuk website ecommerce tu, cakap dengan dia setakat nak letak gambar, suruh contact guna whatsapp kalau nak beli, tak payah la bro.. (Karimbayok)
Jgn buta2 bayar n expect dapat website mcm lazada.. You must know what u pay for..bnde baik bkn murah..ade web cantik harge murah rezkila tu..tpi usaha n skill tu still mahal.. (Grafboy)
Pakej eCommerce harga paling cokia bermula dari RM2000 (ini termasuk domain, hosting, consultation, product research, seo keyword research) Jadi, saya sarankan pengguna untuk membuat kajian serba sedikit untuk laman web ecommerce yg lengkap.......... (Ezu Helmi)
Rekaan website, takda yang murah pergi sampai ke 200-300 ringgit je.. kalau ada pun, macam karimbayok cakap, itu dia konon konon design website kita walhal blog, shopping cart takda apa takda. habis kalau itu jenis website yang dibuatnya, tanya diri sendiri, awak nak beli barang dari situ? tak nampak suwey ke? tak nampak murah? tak benci tengok? kalau informative website takpa lah.. tapi kalau dah semua orang ecommerce website sekarang ada cart, kita nak buat mcm tu baik berniaga instagram, .. (Web Designer)
Website design ni perlu labor n skill..lain designer lain kesanggupannya lain cajnya..ade org sanggup buat rm 500..ade org lg mahal lg..buat website ni kene duk hadap pc..komitmen die bukan mcm jual barang one shot..kekadang makan berbulan nak settle projek…ni servis bisnes..troubleshoot bnyk..tu baru coding /system..belum masuk design lg..belum masuk client lambat bg content lg..belum masuk copywrite lg..belum product insertion lg (Grafboy)
image8
image5_3

Cepat! Jangan Ketinggalan Lagi!

Blog & Website Yang Saya Buat Adalah Responsive (Boleh Di Papar di Mobile Device)

Prima Klicks Solution (SA0397220-X) | +6016-888 6740

Pakar Bina Blog